Toegangsblokkade wegens nachtelijke overlast

Iedereen kent het wel, die centrale grote parkeerplaats midden in het dorp. Die parkeerplaats die zich perfect leent voor de kermis, de markt en andere evenementen. Een praktische plek en een aanwinst voor het dorp. Maar diezelfde parkeerplaats is tijdens de nachtelijke uren ook dé hotspot voor hangjongeren, drugsbendes en andere bezoekers. Deze groepen brengen vaak overlast met zich mee. Overlast in de vorm van lawaai, rotzooi maar creëren ook een onveilig gevoel om de parkeerplaats ‘s nachts te passeren. De plek die overdag zo fijn is, omdat de auto dichtbij de supermarkt geparkeerd kan worden, is ‘s nachts het tegenovergestelde. En de schade van de nacht is vaak overdag nog zichtbaar in de vorm van afval of graffiti. Het straatbeeld gaat achteruit en dat is zonde van het mooie dorp.

Toegang blokkeren

Supermarkten of gemeentes kiezen er steeds vaker voor om de centrale parkeerplaats af te sluiten op de momenten dat de supermarkten gesloten zijn. Op deze manier kan niemand buiten de openingstijden van de winkels rondom de parkeerplaats het terrein betreden. De toegang tot een parkeerplaats blokkeren kan op verschillende manieren. Welke techniek het meest effectief is, hangt af van de situatie en wensen.

  • Toegangsblokkade nachtelijk overlast

Passende toegangstechniek

Elpar is specialist in het adviseren en plaatsen van toegangstechnieken. Onze specialisten kunnen per situatie bepalen welke techniek de meest effectieve techniek is. Wilt u bijvoorbeeld alleen motorvoertuigen de toegang ontnemen? Dan kunt u het beste kiezen voor een slagboom. Op deze manier is het voor motorvoertuigen onmogelijk om de parkeerplaats te betreden maar kunnen lopende mensen wel toegang krijgen.

Wilt u al het verkeer de toegang ontnemen? Dan kunt u het beste kiezen voor een speedgate, deze automatische poorten zorgen ervoor dat niks en niemand de parkeerplaats kan betreden. Daarnaast zijn alle toegangstechnieken uit te breiden met camerabeveiliging. Mocht er onverwacht toch overlast vanaf de parkeerplaats komen, dan staat alles op keurig op beeld. Ten slotte draagt zichtbare camerabeveiliging bij aan het veiligheidsgevoel dat mensen in de omgeving hebben. Mocht er iets gebeuren dan weten zij in ieder geval zeker dat er bewijsmateriaal aanwezig is.

Neem contact op!

Bent u op zoek naar een passende toegangstechniek? Contact dan eens vrijblijvend een van onze specialisten! Onze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we u in iedere situatie kunnen adviseren. We delen onze kennis graag!