Autodiefstal gericht op nieuwe en hybride auto’s

Uit een onderzoek van de politie blijkt dat er een landelijke daling is wat betreft het aantal autodiefstallen, dat is goed nieuws! Maar ondanks dat het aantal autodiefstallen afneemt, neemt de diefstal onder jonge en hybride auto’s toe. Deze stijging vindt vooral plaats op parkeerplaatsen in de grote steden. Een effectieve oplossing tegen diefstal is de toepassing van een veilige parkeertechniek. Parkeertechnieken zijn er in alle vormen en maten, de juiste techniek kiezen blijkt daarom erg lastig. Elpar vertelt u er alles over!

Parkeertechnieken

Slagbomen en pollers zijn de meest voorkomende parkeertechnieken. Allebei hebben dezelfde belangrijke functie: een doorgang (tijdelijk) blokkeren. Hoewel een slagboom een veilige optie lijkt, zijn autodieven slim genoeg om twee auto’s kort achter elkaar de slagboom te laten passeren. Steeds meer organisaties zorgen voor twee  slagbomen kort na elkaar om deze truc met diefstal te voorkomen. De laatste slagboom gaat dan pas open als de eerste gesloten is. Door de beperkte ruimte daartussen is het onmogelijk om twee auto’s te parkeren.

Waar slagbomen vooral geplaatst worden in parkeergarage staan pollers vooral in stadsgebieden. De automatische palen zorgen ervoor dat straten tijdelijk afgesloten worden. Door middel van een afstandbediening kunnen de pollers zakken om weer toegang te verlenen of juist toegang te ontzeggen. Een poller kan ook een gedeelte van een straat afzetten om zo auto’s die geparkeerd staan te beveiligen. Een bijkomend voordeel van pollers is het feit dat deze techniek weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Om deze reden zijn pollers makkelijk, effectief en relatief goedkoop.

Wat is een speedgate?

Een speedgate is een automatische poort en wordt steeds vaker geplaatst. Deze poort is de perfecte afsluiting van een parkeergarage. Deze parkeertechniek staat bekend om de veiligheid, de poort zorgt er niet alleen voor dat uw auto niet ongewenst de parkeerplaats kan verlaten maar zorgt er zelfs voor dat niemand bij uw auto kan komen. Een speedgate maakt een parkeerplaats namelijk ontoegankelijk voor auto’s en mensen die daar niet horen te zijn.

Camerabeveiliging

De bovenstaande parkeertechnieken kunnen uitgebreid worden met camera’s die de beveiliging waarborgen. Mocht er toch een poging gedaan worden op diefstal of heeft er iemand schade toegebracht aan uw auto? Dan is het via de camera terug te bekijken.

Advies nodig?

Welke parkeertechniek het meest effectief is, is dus afhankelijk van de parkeerplaats. Bent u benieuwd welke techniek voor uw situatie de beste is? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze werknemers, zij bekijken graag met u de situatie.