Supermarkt en Retail

Supermarkten liggen vaak centraal en beschikken over een mooie grote parkeerplaats. Deze parkeerplaats is superhandig voor bezoekers van de supermarkt, maar ook voor andere doeleinden uitermate geschikt. Denk aan de kermis, carnaval en andere evenementen. Het is dus van groot belang dat dit centraal gelegen plein goed onderhouden en gereguleerd wordt. Echter liggen er ook problemen op de loer. Denk aan hangjongeren die ‘s nachts voor overlast en vervuiling zorgen en langparkeerders die het parkeerterrein bezet houden. Veel gemeenten zijn er klaar mee, zo ook bijvoorbeeld het CDA in Moerdijk. Zij vinden dat er maatregelen getroffen moeten worden zodat de parkeerplaatsen geen problemen meer ondervinden.

supermarkt_en_retail

Parkeerproblemen

Het komt steeds vaker voor, supermarkten kampen met parkeerproblemen. Niet alleen door de aanwezigheid van hangjongeren of langparkeerders maar ook door een gebrek aan ruimte of inefficiënte parkeerplaatsen. De problemen waar supermarkten tegenaan lopen kunnen opgelost worden met de juiste parkeertechniek. Voor ieder probleem is een passende oplossing en sommige oplossingen ondervangen meerdere problemen. Elpar, specialist in parkeertechnieken legt graag uit welke oplossingen mogelijk zijn!

Ten eerste kunnen slagbomen en speedgates ervoor zorgen dat hangjongeren ‘s nachts geen toegang kunnen krijgen tot een parkeerplaats. Deze automatisch slagboom of poort kan zo ingesteld worden dat, buiten de openingstijden van de omliggende winkels, de parkeerplaats ontoegankelijk is. Met een slagboom ondervang je alleen alle motorvoertuigen en met een speedgate is de parkeerplaats ook voor fietsers en voetgangers niet toegankelijk. Afhankelijk van de situatie en wensen kan bepaald worden welke toegangstechniek het meest geschikt is. Deze technieken kunnen er ook voor zorgen dat het aantal langparkeerders reduceert. Op deze manier weten mensen dat zij hun auto moeten verplaatsen voordat de winkels gaan sluiten. Doen zij dit niet? Dan kunnen zij pas de volgende openingsdag weer hun auto bereiken. Ten slotte ondervangt deze techniek het gebrek aan parkeerplekken, op deze manier kan alleen bestemmingsverkeer de parkeerplaats gebruiken en kunnen ongewenste bezoekers niet zomaar gebruik maken van het parkeerterrein.

Betaald parkeren

Door betaald parkeren te introduceren bij parkeerplaatsen wordt het aantal langparkeerders gereduceerd. Het is op deze manier niet aantrekkelijk om de auto op deze parkeerplaats te parkeren. Ook het gebrek aan ruimte kan door middel van deze techniek ondervangen worden. Alleen bestemmingsverkeer zal op deze manier gebruikmaken van de parkeerplaats. Betaald parkeren kan het beste uitgevoerd worden met een parkeersysteem zonder het gebruik van kaartjes. Dit systeem is beter voor het milieu, heeft niet veel onderhoud nodig en verloren kaartjes is verleden tijd. Vooral de geringe mate van onderhoud is een gunstige bijkomstigheid voor supermarkten. Kaartjes hoeven niet bijgevuld te worden en het aantal storingen is laag. Kaartjes kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door de toepassing van kentekenherkenning. Op deze manier weet de slagboom precies welke auto wel of niet betaald heeft en zal de slagboom alleen openen bij auto’s die netjes betaald hebben.

Direct contact opnemen

U kunt ook direct bellen om een afspraak te maken bij ons of u op locatie.

Elpar
Rembrandtlaan 17H
5462 CJ Veghel
Tel: +31 853 301 110
Email: sales@elpar.nl

Offerte aanvragen t.b.v. supermarkt en retail

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer