Diefstal op bouwterreinen nieuwbouw

De woningmarkt trekt aan, huizen worden massaal verkocht en nieuwbouwproject na nieuwbouwproject wordt aangekondigd. Een nieuw huis bouwen is natuurlijk erg prijzig dus financiële tegenvallers zoals bijvoorbeeld diefstal kunnen we er niet bij hebben. Toch blijkt diefstal op bouwplaatsen vaak voor te komen. Deze vorm van diefstal behoort zelfs tot de top drie van meest voorkomende diefstallen en komt vaker voor dan autodiefstal. Soms heeft u geen invloed op onvoorziene kosten, maar in het geval van bouwplaats diefstal kunt u er wél iets aan doen, namelijk: beveiliging!

Waardevolle spullen

Diefstal op bouwplaatsen komt dus vaak voor. Wat er gestolen wordt is zeer uiteenlopend. Van gereedschap tot hele machines en van keukenapparatuur tot bouwmaterialen. Kortom, alles wat waarde heeft kan gestolen worden. Zelfs uit huizen die al bijna klaar zijn voor aflevering aan de nieuwe bewoners worden verschillende dingen gestolen.

  • Diefstal nieuwbouw

Bouwplaatsbeveiliging

Diefstal is vervelend, niet alleen voor de toekomstige bewoners maar vooral voor het bouwbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan alle dure en diefstalgevoelige gereedschappen en machines waarvan het niet mogelijk is om deze iedere dag op te bergen. Er is veel kapitaal aanwezig op een bouwplaats en daarom is beveiliging dus niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk. Beveiligen kan op verschillende manieren. Ten eerste kan het bouwterrein afgesloten worden door middel van slagbomen. De slagbomen kunnen het verkeer op het terrein reguleren en ervoor zorgen dat ongewenst bezoek buiten het terrein blijft. Slagbomen kunnen ook voorzien worden van kentekenherkenning, deze combinatie zorgt ervoor dat alle auto’s die het bouwterrein betreden en verlaten registreert worden. Bij diefstal kan dan nauwkeurig nagegaan worden welke ongewenste auto op welk tijdstip op het terrein aanwezig was. Voor een maximale veiligheid kan de beveiliging uitgebreid worden door middel van camerabeveiliging. Zo worden alle activiteiten op de bouwplaats vastgelegd en kan diefstal voorkomen of ontrafeld worden.

Advies nodig over beveiliging van nieuwbouw terrein?

Is uw bouwbedrijf bezig met nieuwbouwwoningen of wilt u als particulier zelf een huis bouwen? Voorkom dan financiële tegenvallers zoals diefstal door middel van beveiliging! Neem eens vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste beveiligingsmethode.