Gemeente gaat van start met parkeerproef

Misschien kent u het wel, een gebrek aan- en problemen rondom parkeerplaatsen in steden. Frustrerend voor gasten maar nog frustrerender voor bewoners. De grootste oorzaak van deze problemen is het feit dat veel parkeerplaatsen voor verschillende doelgroepen bestemd zijn. Niet alleen bewoners, maar ook gasten en bedrijfswagens mogen gebruik maken van deze parkeerplaatsen.  Een veelvoorkomend probleem in verschillende gemeenten, de parkeerdruk is te hoog en daarom is het de hoogste tijd voor een passende oplossing zodat bewoners weer zorgeloos kunnen parkeren!

In Castricum komen veel parkeerproblemen voor

De gemeente Castricum is zo’n gemeente waar veel parkeerproblemen voorkomen. Daarom is deze gemeente gestart met een parkeerproef waarmee zij het parkeren willen beheren en controleren. Zij hebben in de buurt van een appartementencomplex een stuk parkeerterrein afgesloten voor wildparkeerders en grote bedrijfswagens door middel van een slagboom. De slagboom kan uitsluitend bediend worden door alle bewoners in het complex. Alle bewoners kunnen met hun afvalpas de toegangscontrole parkeersysteem bedienen en deze pas is goed voor een parkeerplaats achter de slagboom.

Bewoners hebben zelf de controle

De proef gaat uitwijzen of dit de beste manier is om de parkeerplaatsen beter te reguleren. Op deze manier hebben de bewoners zelf het beheer en de controle in handen. Als de parkeerproef volgens de gemeente is geslaagd en de bewoners zijn tevreden dan wordt deze methode verder uitgerold en kunnen meer gemeenten profiteren van deze oplossing!

Plan B: inrit verlagen

Mocht deze methode niet werken dan heeft de gemeente nog een plan B: de inrit verlagen. Op deze manier kunnen bedrijfswagens die hoger zijn dan een bepaalde hoogte het parkeerterrein niet meer betreden.

Een oplossing nodig voor parkeerproblemen?

Kortom, genoeg parkeertechnieken die de parkeerdruk kunnen verlagen. Het enige wat u moet weten is welke techniek voor uw situatie de beste is. En dat weten onze specialisten door hun jarenlange ervaring! Dus kampt u met parkeerproblemen en bent u op zoek naar een geschikte oplossing? Neem dan eens contact op met Elpar, we bespreken graag alle mogelijkheden!