Ontheffing voor autovrij gebied

Steeds vaker kiezen gemeentes ervoor om delen van een stad of dorp autovrij te maken. Vaak met een gedachte om de plaats ‘groener’ te maken en de leefkwaliteit van de bewoners te verbeteren. De gedachte is goed, maar het zorgde ook meer dan eens tot ontevreden inwoners waarvoor de stad afgesloten is. De auto’s van de eigenaren konden niet meer geparkeerd worden in hun straat. De inwoners (bestemmingsverkeer) krijgen tegenwoordig vaak toegang tot het autovrije gebied. Maar hoe regel je ontheffing voor bestemmingsverkeer? Een ideale oplossing is kentekenherkenning in combinatie met één van onze toegangstechnieken.

  • autovrij gebied

Kentekenherkenning

Onze kentekencamera’s herkennen snel en eenvoudig de kentekenplaten van bestemmingsverkeer. Wordt het kenteken herkent, dan geeft een slagboom, speedgate of poller toegang voor het voertuig om door te rijden. Doordat inwoners niet snel van voertuig zullen wisselen, biedt dit de mogelijkheid om ongewilde bezoekers te weren van het autovrije gebied.

Poller

Je kan van verschillende toegangstechnieken gebruik maken. Elpar heeft een keuze uit verschillende systemen. Voor in de stad is het gebruik van een poller het meest geschikt, zeker in combinatie met een kentekencamera. Dit systeem zorgt niet alleen voor een wegblokkade, maar zorgt ook voor veiligheid. Een poller is zo stevig dat een vrachtwagen in volle vaart niet voorbij komt.

Advies over het inzetten van autovrije gebieden?

Elpar denkt graag met de klant mee over de mogelijkheden van autovrije zones of parkeergebieden. Met onze specialisten en ervaring kunnen wij het beste advies geven voor de specifieke wensen van een klant. Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken met ons team.