Parkeerproblemen VvE

Veel voorkomende parkeerproblemen voor VvE

Schade aan auto na vakantie

Voorkom verrassingen na gebruik van valetparking

Voorkom verrassingen na gebruik van valetparking U moet er niet aan denken: u heeft een heerlijke vakantie achter de rug en u dondert direct van deze roze wolk wanneer u merkt dat er met uw auto is geknoeid. De afgelopen vakantieperiode kreeg de marchaussee verschillende meldingen van problemen met valetparkingbedrijven. Het aantal incidenten met rotte […]

Parkeren woonwijk groot probleem

Parkeren is een groot probleem in woonwijken

De kosten om te parkeren in de centra van de Nederlandse steden blijven maar stijgen, daarom zoeken bezoekers steeds vaker naar een parkeerplaats in de omliggende woonwijken. Dat zorgt voor veel problemen, onder andere omdat bewoners van deze wijken niet eens verzekerd zijn van een plek voor hun auto in de buurt van hun eigen huis. De strijd om een parkeerplek zorgt ervoor dat deze overlast één van de grootste ergernissen is van stedelingen.

Voordelen mobiel parkeren

Voordelen en nadelen van mobiel parkeren

De wereld van parkeren verandert elke maand. Pak de krant erbij en je leest eens in de zoveel tijd een nieuwsbericht over een nieuwe oplossing van de gemeente om parkeerruimte te genereren. Mobiel parkeren is een van de innovatieve oplossingen die steeds vaker omarmt wordt door gemeentes.

Brexit parkeerprobleem

Aankomende Brexit zorgt voor groot parkeerprobleem

Met de aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Britse Koninkrijk lijkt een Brexit nu echt in aantocht, mocht daar überhaupt nog twijfels over zijn. Zelfs een ‘harde Brexit’ zonder deal met de EU behoort tot de mogelijkheden voor Johnson. Een Brexit gaat er in ieder geval voor zorgen dat de douaneformaliteiten weer terugkomen voor de in- en uitvoer van en naar het VK. Vooral rondom Rotterdam zal het drukker worden dan daarvoor.

Parkeerplaats ladingdiefstal

Nederland is een hotspot voor ladingdiefstal

In Europa blijkt het een steeds grotere trend te worden: ladingdiefstallen. Vrachtwagens met een hoge waarde aan goederen worden op parkeerplaatsen en rijdend op snelwegen op soms gewelddadige wijze overvallen. In het jaar 2018 hebben criminelen meer dan 150 miljoen euro buit gemaakt, dat is een record bedrag. Nederland strijkt met de twijfelachtige eer als hotspot met de meeste ladingdiefstalincidenten.

autovrij gebied

Kenteken geeft toegang tot autovrij gebied in de stad

Steeds vaker kiezen gemeentes ervoor om delen van een stad of dorp autovrij te maken. Vaak met een gedachte om de plaats ‘groener’ te maken en de leefkwaliteit van de bewoners te verbeteren.

Toegangsblokkade nachtelijk overlast

Toegangsafsluiting wegens nachtelijke overlast

Iedereen kent het wel, die centrale grote parkeerplaats midden in het dorp. Die parkeerplaats die zich perfect leent voor de kermis, de markt en andere evenementen. Een praktische plek en een aanwinst voor het dorp.

Verhoging parkeertarief

Verhoging parkeertarief zorgt voor problemen

Het kan bijna niet onopgemerkt blijven, de parkeertarieven in Nederland blijven flink toenemen. In verschillende gemeenten en steden, zoals in Amsterdam, loopt het de spuigaten uit en is parkeren onbetaalbaar geworden.