Inbraak auto parkeergarage

Voorkomen van inbraak bij parkeergarages

Het wordt kouder en kouder en steeds vroeger donker. Het is overduidelijk dat de winter voor de deur staat. De kans dat een automobilist slachtoffer wordt van een inbraak is in deze periode een stuk groter, zowel op straat als in parkeergarages. Dieven hebben tijdens de langere nachten namelijk meer tijd om ongezien toe te slaan. Het is dus van groot belang dat u voorbereid bent en dat u zich zo goed mogelijk beschermt tegen auto-inbraken. In dit artikel leest u verschillende tips die u kunnen helpen tegen de criminaliteit.

Voordelen kentekenherkenning

Wat zijn de voordelen van kentekenherkenning?

Veel bedrijven, VvE´s en andere organisaties maken gebruik van kentekenherkenning voor onder meer bezoekersregistratie. Een camera herkent het voertuig en maakt een foto van het kenteken. Met behulp van herkenningssoftware wordt het kenteken geregistreerd. Na het scannen kan toegang worden verleend aan de auto en zullen de poorten, slagbomen of verkeerspalen openen. Op die manier kunnen ook ongewenste bezoekers worden geweigerd.

Speedgate

Waarom kiezen voor een speedgate in een parkeergarage?

Parkeergarages zijn ideaal om uw auto te stallen in de drukke stad, zodat u een bezoek kan brengen aan vrienden of familie of even het centrum in kunt gaan. Helaas zijn deze plekken ook ongekend populair bij autokrakers. Het is uitermate vervelend als u terugkeert naar uw auto en uw navigatie, mobiele telefoon of laptop is verdwenen.

Waarvoor kentekenherkenning gebruiken

Wanneer kunt u kentekenherkenning gebruiken?

Kentekenherkenning wordt alsmaar populairder. Steeds meer parkeergelegenheden en toegangscontroles maken gebruik van deze techniek om toegang te verlenen aan auto’s. Een kentekenherkenningsysteem scant de kentekens en vergelijkt deze met de database. Op die manier wordt toegang verleend aan bepaalde voertuigen en zo heeft de beheerder altijd overzicht over wie het parkeerterrein betreedt. Waarvoor kunt u deze systemen nog meer gebruiken?

Aansprakelijkheid bedrijf parkeerschade

Bent u als bedrijf aansprakelijk voor parkeerschade?

Bent u als bedrijf aansprakelijk voor parkeerschade? Er is vaak onduidelijkheid over wie er juridisch aansprakelijk is wanneer auto’s beschadigd zijn geraakt terwijl deze geparkeerd stonden in een parkeergarage. Mensen betalen om hun voertuig te parkeren en betalen daarmee ook voor een stuk veiligheid. Als er toch schade aan voertuigen optreedt, gelden er verschillen in […]

Parkeerproblemen VvE

Veel voorkomende parkeerproblemen voor VvE

Veel voorkomende parkeerproblemen voor VvE Problemen met parkeren is een hot item bij Vereniging voor Eigenaren, omdat de bewoners problemen ervaren met de mogelijkheden om te parkeren. Ongewenste bezoekers, beperkte parkeerplekken en bemoeiende gemeentes zijn aan de orde van de dag bij VvE en dat levert nog meer irritaties op bij bewoners en pandeigenaren. Logisch, […]

Schade aan auto na vakantie

Voorkom verrassingen na gebruik van valetparking

Voorkom verrassingen na gebruik van valetparking U moet er niet aan denken: u heeft een heerlijke vakantie achter de rug en u dondert direct van deze roze wolk wanneer u merkt dat er met uw auto is geknoeid. De afgelopen vakantieperiode kreeg de marchaussee verschillende meldingen van problemen met valetparkingbedrijven. Het aantal incidenten met rotte […]

Parkeren woonwijk groot probleem

Parkeren is een groot probleem in woonwijken

De kosten om te parkeren in de centra van de Nederlandse steden blijven maar stijgen, daarom zoeken bezoekers steeds vaker naar een parkeerplaats in de omliggende woonwijken. Dat zorgt voor veel problemen, onder andere omdat bewoners van deze wijken niet eens verzekerd zijn van een plek voor hun auto in de buurt van hun eigen huis. De strijd om een parkeerplek zorgt ervoor dat deze overlast één van de grootste ergernissen is van stedelingen.

Voordelen mobiel parkeren

Voordelen en nadelen van mobiel parkeren

De wereld van parkeren verandert elke maand. Pak de krant erbij en je leest eens in de zoveel tijd een nieuwsbericht over een nieuwe oplossing van de gemeente om parkeerruimte te genereren. Mobiel parkeren is een van de innovatieve oplossingen die steeds vaker omarmt wordt door gemeentes.

Brexit parkeerprobleem

Aankomende Brexit zorgt voor groot parkeerprobleem

Met de aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Britse Koninkrijk lijkt een Brexit nu echt in aantocht, mocht daar überhaupt nog twijfels over zijn. Zelfs een ‘harde Brexit’ zonder deal met de EU behoort tot de mogelijkheden voor Johnson. Een Brexit gaat er in ieder geval voor zorgen dat de douaneformaliteiten weer terugkomen voor de in- en uitvoer van en naar het VK. Vooral rondom Rotterdam zal het drukker worden dan daarvoor.