Parkeerproblemen op het werk

Een van de grotere ergernissen onder werkend Nederland is toch wel het veelvoorkomende parkeergebrek op het werk. Voor veel mensen een bekend probleem: alle collega’s komen met de auto naar het werk en daardoor is er niet voor iedereen plek. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze parkeerproblemen niet alleen tot ergernissen maar ook tot gevaren kunnen leiden. Uw auto kan hier namelijk zelfs het slachtoffer van zijn, lees snel verder!

Gevaren wildparkeren

Bij een gebrek aan parkeerplaatsen besluiten werknemers elders te parkeren. Denk hierbij aan langs de kant van de weg, in de berm, op parkeerterreinen van andere bedrijven of op openbare wegen van industrieterreinen. Op deze plekken rijden doorgaans veel vrachtwagens, daarom heeft uw auto op deze plekken een verhoogde kans op schade zoals bijvoorbeeld schade aan uw autospiegels. Super vervelend, want u kunt zelf opdraaien voor de kosten en in veel gevallen zijn er geen alternatieve vervoersmiddelen beschikbaar omdat veel bedrijven of werknemers niet in de buurt van een station gevestigd zijn. Een oplossing moet dus vaak vanuit het bedrijf komen, wat kan uw werkgever doen?

  • Parkeerproblemen werk

Parkeeroplossingen

Er zijn verschillende oplossingen die werkgevers kunnen toepassen. Ten eerste is het natuurlijk mogelijk om een parkeerplaats te vergroten of verhogen, maar vaak kost dit veel geld of is daar niet voldoende ruimte voor. Een goedkopere optie is het efficiënter benutten van het huidige parkeerterrein. Met de juiste parkeertechniek kan ervoor gezorgd worden dat het verkeer wat de parkeerplaats betreedt zorgvuldig gereguleerd kan worden. Op deze manier kan de toegang van bijvoorbeeld bezoekers en/of auto’s van buitenaf tot het parkeerterrein geweigerd worden. Zo blijven de plaatsen op een parkeerterrein alleen beschikbaar voor werknemers van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door middel van slagbomen met toegangsbewijs en/of kentekenherkenning.

Elpar: gespecialiseerd in technieken rondom parkeerterreinen

Elpar is gespecialiseerd in alle technieken rondom parkeerterreinen; van slagbomen tot speedgates en van camerabeveiliging tot betaalterminals. Met een hecht team van ervaren specialisten voorzien wij iedere vraag van het beste advies. De kennis die we de afgelopen 25 jaar opgedaan hebben delen we graag met u in een kennismakingsgesprek! Neemt u vrijblijvend contact met ons op? Dan zetten wij de koffie klaar!