Kentekenherkenning in Milsbeek

Onlangs kwam CNC Grondstoffen bij Elpar voor een toegangsprobleem. CNC Grondstoffen is een bedrijf dat gespecialiseerd is in compost en dekaarde voor de teelt van champignons in Milsbeek. Elke dag komen vrachtwagens het terrein op om de grondstoffen op te halen voor transport. Daar kwam ook het probleem vandaan. Vrachtwagens hadden vrij toegang tot het terrein en daar was geen toezicht op.

Iedereen kon daardoor het terrein betreden. Ook ongewenst bezoek werd hierin niet geweerd en vormt dat een mogelijk risico voor het bedrijf. Vandaar de vraag aan Elpar om een toegangscontrolesysteem te leveren waarbij duidelijk wordt welke vrachtwagen binnenkomt en waar deze zich op het terrein bevindt.

Kentekenherkenning

De drie ingangen op het terrein van CNC zijn afgesloten met slagbomen en hekwerk. Naast de slagbomen zijn kentekencamera’s geplaatst zodat men via kentekenherkenning kan zien welke vrachtwagen naar binnen rijdt. Bij de uitgang, waar ook de weegbrug staat, is één kentekencamera geplaatst om middels kentekenherkenning het terrein weer eenvoudig te verlaten.

Via de software van de kentekencamera’s en de slagbomen is het ook overzichtelijk bij te houden welke vrachtwagen binnenkomt en het terrein weer verlaat. De software van Elpar kan aangepast worden aan de specifieke wensen van de klant. Daarbij kan ook gedacht worden aan verdere mogelijkheden naar de beste beveiliging, zoals camerabeveiliging. Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden bij Elpar