Veel voorkomende parkeerproblemen voor VvE

Problemen met parkeren is een hot item bij Vereniging voor Eigenaren, omdat de bewoners problemen ervaren met de mogelijkheden om te parkeren. Ongewenste bezoekers, beperkte parkeerplekken en bemoeiende gemeentes zijn aan de orde van de dag bij VvE en dat levert nog meer irritaties op bij bewoners en pandeigenaren. Logisch, want zij zijn het ‘spreekwoordelijke haasje’ als het gaat om parkeren. Tijd om daar iets aan te veranderen.

Invloed van gemeentes

In de meeste steden zijn openbare parkeerplaatsen gering. Bedrijven en winkels geven aan minder inkomsten te genereren omdat er niet genoeg parkeerplaatsen zijn voor hun klanten. Gemeentes maken daarom steeds vaker afspraken maken met VvE’s om het aantal parkeerplaatsen voor buurtbewoners en pandeigenaren te verlagen. Zo wordt het parkeerprobleem in het centrum verschoven van bedrijven en winkels naar de omwonenden. Een verschuiving van het probleem wat het parkeerprobleem in het centrum niet op lost. Er zijn steeds meer gezinnen met één of meerdere auto’s en die willen op piekmomenten altijd een plek dichtbij het winkelgebied. Gemeentes zouden opzoek moeten gaan naar algehelere oplossing voor het probleem dan een tijdelijke keuze, wat binnen een VvE alleen maar voor ergernissen zorgt.

  • Parkeerproblemen VvE

Ongewenst bezoek

Het is een eerder blog al weleens aangekaart. Een ander probleem waar VvE´s mee te maken krijgen, is het feit dat ongewenst bezoek tot parkeergelegenheden toegang hebben. Dit zorgt voor onveilige situaties, schade of diefstal. Vooral de vaste parkeerders worden bestraft voor het feit dat zij hun voertuig willen parkeren bij hun woning. Het zou al een oplossing zijn om parkeerplekken af te sluiten voor ongenodigde bezoekers en alleen toegang te verlenen met kentekenherkenning. Hierdoor komt er geen ongewenst bezoek en is het risico op onveilige situaties al een stuk minder.

Kentekenherkenning

Met behulp van kentekenherkenning in combinatie met parkeermanagementsystemen worden de vaste parkeerders toegelaten na het scannen van de kentekenplaat. Een belsysteem bij de ingang van het complex zorgt ervoor dat abonnementhouders toestemming kunnen verlenen aan hun bezoek. Zo heeft niet iedereen zomaar toegang tot de parkeergelegenheid en kunnen bewoners en pandeigenaren met meer vertrouwen hun auto’s parkeren en zijn zij altijd verzekerd van een parkeerplek. Daarmee worden de parkeerproblemen van VvE’s al een stuk minder.

Advies nodig bij veel voorkomende parkeerproblemen?

Heeft u zelf ook last van een parkeerprobleem binnen uw Vereniging van Eigenaren? Dan zijn we beschikbaar om u daarbij te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op!