Voor- en nadelen van mobiel parkeren

De wereld van parkeren verandert elke maand. Pak de krant erbij en je leest eens in de zoveel tijd een nieuwsbericht over een nieuwe oplossing van de gemeente om parkeerruimte te genereren. Mobiel parkeren is een van de innovatieve oplossingen die steeds vaker omarmt wordt door gemeentes. Ook de zakelijke markt en verschillende bedrijfsverzamelgebouwen maken steeds vaker gebruik van mobiel parkeren op locatie.

Voordelen mobiel parkeren

Dat de keuze steeds vaker voor mobiel parkeren gemaakt wordt, is logisch. Een van de grootste voordelen van mobiel parkeren zijn de kosten en het mogelijke gedoe met een bankpas of met kleingeld. Organisaties die mobiel parkeren faciliteren berekenen de kosten per minuut in plaats van per uur, half uur of kwartier. Zo betaalt u alleen voor de parkeerkosten die u daadwerkelijk maakt. Via de applicaties is het eenvoudig te betalen via een automatische incasso of creditcard aan het einde van de maand. Een klein milieuvriendelijk pluspunt is het feit dat er geen gebruik gemaakt wordt van parkeerbonnetjes en dat alles digitaal doorgestuurd kan worden.

Reserveren van parkeerplaats

Steeds meer parkeerorganisaties bieden de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren op een bepaalde locatie. Zo hoeft u niet opzoek naar het laatste plekje in een drukke stad of wordt u niet verrast door een overvolle parkeerplaats op een bedrijventerrein.

  • Voordelen mobiel parkeren

Nadelen van mobiel parkeren

Er kleven toch nog enkele nadelen aan mobiel parkeren. Veel organisaties rekenen extra kosten voor het gebruik van de service. De kosten zijn te verdelen onder een aantal punten:

  • Kosten voor gebruik van de applicatie (met of zonder abonnement);
  • Kosten voor registratie bij de organisatie;
  • Kosten voor een SMS-herinnering.

Registratie is bij de meeste organisaties noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de parkeergelegenheden. Met uitzondering van een enkeling, beschikken de meeste organisaties over ongeveer 160 parkeerlocaties die aangesloten zijn. Bent u aangesloten bij bedrijf A en wilt u tijdens spitsuur parkeren in een hele drukke stad? Dan is het mogelijk dat er geen plek is! Wilt u gebruik maken van de voordelen van mobiel parkeren? Dan zou u zich moeten registreren bij een andere organisatie om gebruik te kunnen maken van een locatie met parkeerruimte en mobiel parkeren. Een hele rommelige gedachte waarbij u zich bijna bij elke grote mobile parking organisatie aan moet sluiten om altijd voorbereid te zijn op topdrukte bij parkeerlocaties.

Vergeten af te melden in de app

Naast de verschillende kosten en de groeiende versplintering van aangesloten parkeerlocaties moet u ook altijd nadenken over het feit dat u zich weer af moet melden als u de parkeergarage verlaat. Als u dit vergeet, dan kunnen de kosten voor uw parkeersessie aardig oplopen.

Mobiel parkeren voor zakelijke markt

Voor de zakelijke markt is nadenken over mobiel parkeren niet een heel gek idee. Om verschillende wildparkeerders te weren of een extra bron aan inkomsten te genereren kunt u als bedrijfsverzamelgebouw, ziekenhuis, gemeente of welke andere branche dan ook, kiezen voor betaald parkeren via de telefoon. U kunt medewerkers door middel van kentekenherkenning altijd toegang geven tot de parkeerplekken, maar de overgebleven plekken (zowel tijdens werktijd als in de avonduren) kunnen vergeven worden aan gasten die bereid zijn daarvoor te betalen. Zo wordt er een win-win situatie gecreëerd voor zowel de parkeerder als de aanbieder van de parkeerplaats.

Elpar faciliteert in mobiel parkeren (ELPAY)

Elpar adviseert en faciliteert in betaald parkeren en ook mobiel betalen (in het bijzonder via ELPAY, gericht op de zakelijke markt). Met de webapplicatie bieden wij een ruime keuze aan mogelijkheden in het gebruik van mobiel parkeren. Van verschillende betaalmethodes tot aan het reserveren van parkeerplek voor een belangrijke relatie, die graag een elektrische oplaadpunt tot zijn beschikking heeft. Wilt u meer weten over het gebruik van de mobiel parkeren applicatie van Elpar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.