Voorkomen van inbraak bij parkeergarages

Het wordt kouder en kouder en steeds vroeger donker. Het is overduidelijk dat de winter voor de deur staat. De kans dat een automobilist slachtoffer wordt van een inbraak is in deze periode een stuk groter, zowel op straat als in parkeergarages. Dieven hebben tijdens de langere nachten namelijk meer tijd om ongezien toe te slaan. Het is dus van groot belang dat u voorbereid bent en dat u zich zo goed mogelijk beschermt tegen auto-inbraken. In dit artikel leest u verschillende tips die u kunnen helpen tegen de criminaliteit.

Wat kunt u doen tegen inbraak in parkeergarages?

Als u uw auto parkeert, is het belangrijk dat hij goed in het zicht staat. Dieven kiezen namelijk vaak een voertuig die niet goed te zien is, zodat er minder kans is dat zij op heterdaad worden betrapt. Als het mogelijk is, neem dan altijd uw kostbare spullen zoals een camera, autopapieren, koffer, geld en creditcards mee. Berg nooit iets op onder de stoel, dit is namelijk een plek waar een dief bijna altijd kijkt. Ten slotte is het slim om ervoor te zorgen dat criminelen denken dat je niets waardevols te verbergen hebt, zet daarom het dashboardkastje open.

  • Inbraak auto parkeergarage

Camera’s

Er zijn grote verschillen tussen de parkeergarages als het gaat om beveiliging. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar de maatregelen die zijn getroffen tegen inbraken en ander soort criminaliteit. Als u van plan bent uw auto te parkeren, let dan goed op deze toepassingen. Sommige parkeergelegenheden zijn goed beveiligd met bijvoorbeeld camera’s die alles registreren. De kans dat dieven een garage betreden die vol hangt met beveiligingscamera’s, is natuurlijk een stuk kleiner.

Parkeerbeveiliging

Andere toepassingen die u kunt waarnemen in goed beveiligde parkeergarages zijn parkeertechnieken. Speedgates en/of automatische poorten zorgen ervoor dat niet iedereen toegang heeft tot de parkeergelegenheid. Met behulp van kentekenherkenning wordt een nummerbord gescand en opgeslagen in de database. Hiermee wordt iedere auto geregistreerd en weet de beheerder precies hoe laat een bepaald voertuig de parkeerplaats betrad en wanneer deze weer weg ging. Al deze beveiligingsmaatregelen zorgen ervoor dat criminelen afgeschrikt worden en dat de kans op inbraken een stuk kleiner wordt.

Advies nodig over beveiliging van parkeergarages?

Voorkom diefstal door middel van beveiliging! Neem eens vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste beveiligingsmethode.