Waarom kiezen voor een speedgate in een parkeergarage?

Parkeergarages zijn ideaal om uw auto te stallen in de drukke stad, zodat u een bezoek kan brengen aan vrienden of familie of even het centrum in kunt gaan. Helaas zijn deze plekken ook ongekend populair bij autokrakers. Het is uitermate vervelend als u terugkeert naar uw auto en uw navigatie, mobiele telefoon of laptop is verdwenen. Met speciale apparatuur is zelfs uw kofferbak open te maken. In veel garages zijn al verschillende technieken aanwezig om ongewenste personen buiten de deur te houden, maar het kan nóg veiliger.

Nadeel van slagbomen in parkeergarages

Veel parkeergarages worden beveiligd met slagbomen en beveiligingscamera’s. Toch zijn nog steeds veel eigenaren van auto’s het slachtoffer van een inbraak of is hun voertuig beschadigt geraakt. Dit komt vaak omdat ongewenste bezoekers gewoon langs de slagbomen af kunnen lopen en zo gemakkelijk toegang hebben tot de parkeergelegenheid. Ook is het moeilijk om goed te controleren of de bezoekers van de garage ook daadwerkelijk hun auto daar heeft geparkeerd.

  • Speedgate toegangscontrole parkeergarage

Het voordeel van speedgates in parkeergarages

Steeds vaker kiezen beheerders van parkeergarages ervoor om met speedgates ongewenste bezoekers te weren. Door middel van kentekenherkenning hebben de juiste bezoekers toegang tot de parkeergelegenheid. De speedgates gaan alleen open als een bepaald kenteken gescand wordt en dit voertuig een beweging maakt richting de poorten van de garage. De gates zijn het grootste deel van de tijd gesloten en u kunt dus niet zomaar de garage betreden. Een ander voordeel is dus dat u niet zomaar naar binnen kunt lopen.

Camera registreert wie de parkeergarage betreden

Wanneer gebruik wordt gemaakt van speedgates, kan een speciale megapixel camera het gehele voertuig met daarin de chauffeur worden vastgelegd. Zo kan er precies bijgehouden worden wie de parkeergarage betreedt. Deze camera zorgt ervoor dat een extra overzichtscamera overbodig is. Op die manier kunt u met nóg meer vertrouwen uw auto kwijt op de parkeergelegenheid en wordt de kans vergroot dat u deze zonder problemen weer kunt verlaten.

Advies nodig over speedgates?

Heeft u vragen over speedgates? Of heeft u advies nodig over een parkeergarage? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste beveiligingsmethode.