Wachtlijst parkeervergunningen vermindert door parkeergarages

Parkeren blijft een probleem in de stad. Zeker voor de inwoners van grotere steden. De gemeentes rijken parkeervergunningen uit aan de bewoners, maar door de vele aanvragen en gebrek aan parkeerplekken op straat door onder andere toerisme ontstaat er vaak een wachtlijst voor de inwoners. Dit probleem is alleen maar groter geworden sinds verschillende binnensteden ook nog eens autovrij zijn gemaakt. Daarmee wordt het vestigingsklimaat in gemeentes en steden alleen maar slechter.

Lege parkeergarages

Verschillende gemeentes en steden zijn al druk opzoek naar een oplossing voor de korte en lange termijn. Op dit moment blijven veel parkeerplaatsen in parkeergarages onbenut. Daar wordt door de steden op dit moment prima op ingespeeld door parkeervergunningen toe te wijzen aan parkeergarages. Zo hebben de inwoners altijd plaats om hun auto weg te zetten en oogt de rest van de stad ook autovrijer dan normaal.

De vraag voor de gemeentes en steden blijft vooral hoe dit op de juiste manier in te regelen. De problemen in grotere steden liggen al snel op de loer. Wat als de parkeergarages ook vol raken en er nog steeds geen parkeerplek is voor de inwoners? Wat als er foutgeparkeerd wordt in het verkeerde vergunningsgebied? Wat als er twee auto’s staan ingeschreven op één parkeervergunning? Het zijn vragen die je liever beantwoord wilt hebben, voordat je deze regeling in gaat voeren.

Parkeersystemen

Deze problemen zijn op te lossen met verschillende (toegangscontrole) parkeersystemen. Denk hierbij aan in- en uitrijdterminals of toegang door middel van kentekenherkenning. Bij deze vragen en/of problemen kan Elpar de helpende hand zijn. Elpar adviseert bij parkeerproblemen en kan ook verschillende parkeersystemen faciliteren met bijpassende software waarbij de wensen van de klant zijn meegenomen.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor gemeentes en grote steden met een parkeerprobleem? Neem dan contact op met Elpar laat u informeren.