Wanneer kunt u kentekenherkenning gebruiken?

Kentekenherkenning wordt alsmaar populairder. Steeds meer parkeergelegenheden en toegangscontroles maken gebruik van deze techniek om toegang te verlenen aan auto’s. Een kentekenherkenningsysteem scant de kentekens en vergelijkt deze met de database. Op die manier wordt toegang verleend aan bepaalde voertuigen en zo heeft de beheerder altijd overzicht over wie het parkeerterrein betreedt. Waarvoor kunt u deze systemen nog meer gebruiken?

Kentekenherkenning bij betaald parkeren

In verschillende betaalde parkeergarages wordt kentekenherkenning gebruikt voor het betaald parkeren. Als iemand de garage binnenrijdt, wordt het nummerbord gescand en opgeslagen in de database. Wanneer diezelfde auto de parkeergelegenheid verlaat, wordt het kenteken opnieuw waargenomen en kan er betaald worden op basis van de tijd dat het voertuig op de parkeerplaats heeft gestaan. Dit zorgt ervoor dat er een veel snellere afhandelingstijd wordt gerealiseerd.

  • Waarvoor kentekenherkenning gebruiken

Kentekenherkenning voor werknemers binnen een bedrijf

Ook steeds meer bedrijven maken gebruik van het kentekenherkenningsysteem. Zo kunnen bijvoorbeeld alleen werknemers toegang worden verleend aan de parkeerplaats van de organisatie. Zij kunnen op een gemakkelijke en snelle manier in- en uitrijden. Als een nummerbord niet voorkomt in de database van het bedrijf, dan kan de auto het terrein niet betreden. Zo blijven ongewenste bezoekers van het parkeerterrein af.

Wooncomplexen met kentekenherkenning

Ook in woongebieden kan gebruik worden gemaakt van het scannen van de nummerborden. Het kentekenherkenningsysteem zal ervoor zorgen dat alleen bewoners van bijvoorbeeld een wooncomplex toegang hebben om hun auto te parkeren in de buurt van hun woning. Personen die niet woonachtig zijn in het gebied zullen dus geen mogelijkheid hebben om hun voertuig te stallen op de parkeergelegenheid.

Advies nodig bij kentekenherkenning?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van kentekenherkenning? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten!