Voordelen van kentekenherkenning

Veel bedrijven, VvE´s en andere organisaties maken gebruik van kentekenherkenning voor onder meer bezoekersregistratie. Een camera herkent het voertuig en maakt een foto van het kenteken. Met behulp van herkenningssoftware wordt het kenteken geregistreerd. Na het scannen kan toegang worden verleend aan de auto en zullen de poorten, slagbomen of verkeerspalen openen. Op die manier kunnen ook ongewenste bezoekers worden geweigerd.

Veiligheid

Het gebruik van kentekenherkenning is bevorderlijk voor de veiligheid op parkeerplaatsen. Alleen bevoegden zullen toegang krijgen tot het terrein. Als de bezoeker richting de ingang rijdt, wordt het kenteken gescand en zal deze worden toegelaten. Als het nummerbord niet in de database terug te vinden is, zal het voertuig geen toegang krijgen. De kans dat vandalen de auto´s beschadigen of dat er zelfs diefstal plaatsvindt, wordt op deze manier een stuk lager, omdat deze personen simpelweg het terrein niet op kunnen komen.

  • Voordelen kentekenherkenning

Bezoekersregistratie

Met het kentekenherkenningssysteem kunnen bezoekers ook worden geregistreerd. De kentekens van bijvoorbeeld medewerkers, vaste campinggasten of abonnementhouders worden opgenomen in de database. Ieder kenteken wordt opgeslagen en er kan worden bijgehouden hoe laat en op welke datum een bezoeker aanwezig was. Op die manier weet de beheerder wie er ter plaatse is en zo heeft hij een goed overzicht indien zich calamiteiten voordoen. Ook pasjes zijn niet meer nodig als gevolgd van de inzet van kentekenregistratie.

Geen fraude

Keycards zijn fraudegevoelig en kunnen ervoor zorgen dat ongeregistreerde personen toegang krijgen tot een bepaald terrein. De kentekenherkenningssystemen zorgen ervoor dat dit niet mogelijk is en lossen hiermee het probleem op. De poorten gaan alleen open voor geautoriseerde voertuigen en de beheerder hoeft zich geen zorgen te maken om mogelijke problemen op zijn parkeerplaats.

Advies nodig over kentekenherkenning?

Wilt u meer weten over kentekenherkenning? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste beveiligingsmethode.